För många hejdå på en och samma kväll

Köpte världens finaste rosa jacka för halva priset <3
 
 
Shoppingkompanjoner!
 
På annandagen efter att jag sagt hejdå till Jesper var jag tvungen att ta mig ut på stan för att köpa en sista sak inför resan. Mellandagsrean hade precis startat så det var smockat med folk och jag hade fått massor av Snaps från Annika där hon sa att jag skulle mötta upp henne och Sandra på stan så efter att jag köpt jeans (det jag skulle göra), kollat rean inne på Weekday (köpte en jacka på rean) och Monki (köpte en halsduk, två tshirts och en kofta - varav en var på rean) så mötte jag upp de med förhoppningar om att ta en öl! Dock var alla billiga ställen stängda pga juldagen så vi tog oss till NK och deras Café Entrée för varsitt glas mousserande istället. När vi vilat benen ett par minuter så kämpade vi vidare genom rean förbi NK, Vagabond (där jag köpte en väska - inte på rean), Monki igen, MQ, Weekday igen (där jag köpte en T-shirt på rean) och sen Twilfit. När alla pengar var slut så sa vi hejdå för två veckor framåt och Gott Nytt År!

Efter att jag kommit hem och packat om lite pga nya kläder så var jag tvungen att diska i ett par timmar innan Lotta hörde av sig och vi skulle lämna hundgrejer hos Jesper. De åkte därifrån och jag stannade i en halvtimme för att mysa med Jesper och säga hejdå till hans syster som flyttade till Australien samma dag som vi åkte till USA! Efter det var jag tvungen att säga hejdå till Jesper på riktigt och det sög kuk så försökte tänka på annat när jag åkte tillbaka in till stan för att möta upp Anna. Hon flyttar till Mexico City den 1 januari och jag är ju borta då så annandagen var den enda dagen vi hade chans att träffas på jättelänge. Vi tog oss till Copperfield vid Fridhemsplan där Annas kompis band skulle spela. Det var en jättemysig kväll och när Lotta smsade för att hon var utanför med bilen var jag tvungen att säga hejdå till henne för sex månader. Lotta körde hem oss efter ett snabbt stopp på McDonalds och sen var det i princip bums i säng för att vi skulle upp tidigt dagen efter.
2014, min vardag | | Kommentera |

In honour of 2014

Gjorde du något 2014 som du aldrig gjort förut?
Åkte till USA! Var på bröllop. Slutade på ett jobb. Tatuerade mig. Gick i Prideparaden. Åt sniglar. Var på Disneyland och Universal Studios.
 
Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Bara familjevänner, så ingen i min egen ålder.
 
Vilka länder besökte du?
England, Sverige (räknas när man bodde i England), Portugal och nu USA!
 
Är det något du saknar år 2014 som du vill ha år 2015?
Mer festivaler, häng med kompisar och saker att se fram emot.
 
 
 
Vilket datum från år 2014 kommer du alltid att minnas?
Kan inte datumen men dagar; När jag tatuerade mig. När jag var på Miguels bröllop i Portugal. När jag firade ett år med Jesper (19/5). Disneyland!
 
Vad var din största karriärsmässiga framgång?
Att jag fick fast och utökad anställning på jobbet både i London och här i Sverige. Att jag bestämte mig för att jag ska plugga upp betygen.
 
Och din största framgång privat?
Att jag blivit mer säker i mig själv och mer fuck världen (när det kommer att bry sig om vad andra tycker om mig). Att jag äter mycket mycket mindre kött. Att jag och Jesper firade ett år (och fortsätter vara tillsammans).
 
 
Vad spenderade du mest pengar på?
Inredning, kläder/skor eller mat skulle jag tro.
 
Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2014?
Seasons (Waiting On You) - Future Islands
Hela Huset - Veronica Maggio med Håkan Hellström
Hela Bakrupt! albumet med Phoenix.
Vanderlyle Crybaby Geeks - The National
Kärlekens Tunga - Eldkvarn
FALLINLOVE2NITE - Prince Zooey Deschanel
Loving You Was Crazy Shit - Vit Päls
och en hel del av Håkan, Arcade Fire och Lykke Li.
 
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Ledsnare, har kännt mig mer ensam i år än vad jag gjort på länge plus att det ibland varit lite knagligt med kompisar. Men även det känns bättre nu när jag bor i Stockholm igen och många kompisar också gör det.
 
Vad önskar du att du gjort mer?
Gått på festival. Gått upp när alarmet ringde. Diskat direkt. Skickat fler brev.
 
 
 
Blev du kär i år?
Fortsatte vara kär! I Jesper <3
 
Den bästa tv-serien?
Parks and Recreation! Och Castle. Kan fortsätta rabbla men de var nya för i år.
 
Bästa böckerna du läste i år?
Om man inte räknar böcker jag läste om så blir det nog The Twelve (fortsättningen på The Passage) vilket är en så sjukthimlaoverkligtasbra sci-fi post-apokalyptisk boktriologi. Plus Liv Strömqvist serier.
 
Bästa filmen du såg i år?
Gone Girl för när jag och Jesper såg den blev vi helt mindblown och kunde inte sluta prata om den (minus för slutet bara). Boyhood, bara det faktum att det tog de tolv år att spela in den så att de kunde följa en pojke växa upp gör den till den satsigaste filmen någonsin - sen var den väldigt bra också. Her, årets mysigaste film.
 
 
 
Den maträtt du åt oftast 2014?
Bulgursallad, Sushi, Hamburgare eller Pad Thai! Mina fyra favoriter. Fast nej vänta, svaret är ju äggmackor!
 
Något du önskade dig och fick? 
Så många saker pga bästa familj och vänner. Fick i princip allt på min önskelista när jag fyllde år och den materiella glädjen är helt magisk!
 
 
Vad gjorde du på din födelsedag 2014?
Blev väckt och uppvaktad hemma i Bromma, blev bjuden på lunch av Elin, blev bjuden på middag av Jesper och åt tårta. Plus att jag hade fest bara några dagar senare!
 
Högsta önskan just nu? 
Att den här resan blir precis så bra som jag tänkt mig. Att vår politiska situation i Sverige ska tagga ner ett par hekto (till det bättre). Att nästa år ska vara lite lyckligare för alla.
 
Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? 
Fler tatueringar. Om Sverige, Norge och England låg närmare varandra (typ 500m). Om alla vänner borde i samma stad.
 
Vad fick dig att må bra?
Kramar med Jesper. Prata länge med kompisar om viktiga saker. Att inte behöva vara ensam. Att komma hem till familjen och inte behöva tänka på någonting.
 
Vem saknade du?
Astrid, Anna, Hannah, Ida, Hannah. Alla kompisar som bor någon annanstans.
 
Vad är du mest stolt över?
Att jag klarar mig själv. Bor själv och klarar mig utan föräldrar (typ isolerar om fönster, städar, diskar (kanske inte alltid tillräckligt ofta), tvättar, osv). Jobbade som ett jävla djur och det lönade sig (fick utökat kontrakt och mer ansvar).
2014, min vardag | | Kommentera |

Lilla julafton

 
På juldagen träffades jag och Jesper precis som förra året för att äta middag och byta klappar med varandra. Vi hade egentligen tänkt gå ut och äta middag men då de flesta restauranger var stängda pga juldagen så köpte vi med oss mat hem istället. Men innan vi åt mat blev det klappöppning! Först fick jag gå ut ur lägenheten en stund så att Jesper kunde göra iordning en sorts skattjakt där han hade gömt presenterna, skrivit rimledtrådar och så fick jag leta efter de. Av honom fick jag tre böcker, två till av Vaders böckerna nämligen Darth Vader and Son och Goodngiht Darth Vader (hade Vaders Little Princess sen tidigare) samt den fina Rocky Horror Picture Show boken med tatueringar, klistermärken, en poster, instruktioner till hur man dansar "The Time Warp" och sen har de spelat in låtarna från filmen!!! OBS världens bästa musikal ever. Efter att vi ätit sen mös vi ihop i min säng i flera timmar och verkligen kramade musten ur varandra eftersom jag försvann västerut den 27e.
2014, min vardag | | Kommentera |
Upp