Back to work

Gick till jobbet idag trots att jag fortfarande är lite förkyld, var kanske inte det mest genomtänkta draget i historien att bara hitta på kul saker när man är förkyld men vem orkar sitta inne den enda gången man har fyra dagar ledigt på raken? Har ju inte varit på jobbet på två veckor i och med att jag först var ledig en helg när Mikaela var här, sen jobbade jag i Hounslow en vecka och nu har jag varit ledig i fyra dagar, så det var lite ovanligt men det gick bra.. förutom att jag mot slutet hade fruktansvärt ont i halsen.. Men jag överlever och får dricka två koppar te innan jag kämpar mig iväg till jobbet imorgon igen. Nu måste jag sova för jag ska upp tidigt imorgon!
2014, London | | Kommentera |

som en dag i sverigeIgår mötte jag upp Freddi i stan för att promenera oss genom de olika svenska caféer och butiker vi känner till (och som ligger i soho). Det första stället heter Totally Swedish och ligger uppe vid Baker Street, det var som en liten delikatessbutik bara det att de sålde allt från gelehjärtan till START müsli till älgkött. Här köpte jag en hel matkasse full med grejer och var helt lyrisk över att jag hittat ett ställe som detta! Vi promenerade sen vidare till ett av två Nordic Bakerys som ligger vid Baker Street/ Bond Street, där kollade vi bara in lite snabbt innan vi promenerade vidare till på väg till nästa Nordic Bakery. På vägen råkade vi av en händelse gå förbi svenska ambassaden (hur passande?) och när vi kom fram satte vi oss och fikade. Efter att ha smaskat i oss en kladdkaka och en kopp te/kaffe så promenerade vi till ytterligare ett café men som också är en delikatessbutik, nämligen Scandinavian Kitchen. Detta ställe ligger bara några hundra meter från Oxford Circus och har allt man kan tänka sig (de hade till och med semlor). Vi hade ju redan köpt allt vi ville ha så vi köpte inget här men jag tänker i alla fall komma tillbaka dit snarast!
 Nu hade vi klarat av fyra av fem stopp på vår lista och skulle nu till det sista, en svensk godisbutik som bara ligger ett stenkast (ett längre stenkast) från Covent Gardens tunnelbanestation. Vi tog bussen dit, jag köpte ett paraply och vi mötte upp Sofia. Och godisbutiken (SugarSin) var verkligen godis himmelriket. De hade alla de svenska klassikerna plus en del saker man inte hade väntat sig hitta där inne (och därmed blev desto gladare av att hitta). Så himla söt och fin butik dessutom. Efter detta sista stopp på Sverige kartan tog vi oss till en engelsk pub vid Picadilly Circus där vi satte oss en trappa upp och drack svensk cider. Ett perfekt avslut på våran fina Sverige dag i London. Är osäker på hur vi ska lyckas toppa det här till nationaldagen eller midsommar..
2014, London | | Kommentera |

Meat Liquor

Det var väldigt mörkt där inne så kvalitén på bilden är kass, här
har jag maxat ljuset i efterhand. Men kan lova att det var godare än det ser ut! 

Efter filmen gick vi även och åt middag, vi var sugna på burgare och tänkte gå till Patty and Bun. men det var fullt med kö utanför och vi var för hungriga för att orka vänta så vi promenerade vidare till Meat Liquor. Ett himla häftigt ställe och perfekt att äta middag på innan man ska ut för man blir verkligen taggad av att äta det. Tyvärr var väl vi inte riktigt på rätt humör så stämningen passade inte oss helt, maten däremot. Så. Goda. Burgare. Saftiga, lagom stekta, smält ost i perfekt mängd och jättegoda pommes till. Rekomenderas varmt (dessutom har de andra restauranger i Covent Garden och Hoxton som inte är lika förfestiga - Meat Mission heter de).
2014, London | | Kommentera |
Upp