Volcano Boarding


För vad som känns som hundra år sedan var jag i Leon, Nicaragua med Mattias. Det var måndagen den 18 januari och vi hade storslagna planer på gång. Vi skulle åka till centralamerikas mest aktiva vulkan, bestiga den och sen åka pulka ner. Vi inledde dagen som vi alltid gjorde med en redig frukost och sen satte vi på oss våra mest hikevänliga kläder innan vi blev upphämtade av bussen och gav oss av.
 
 
En hård kille som inte tycker det är ett dugg läskigt att åka pulka ner för en vulkan. 
 
 
 
När den hade ett utbrott senast flöt askan ut så otroligt långt ifrån vulkanen, svart så långt ögat kan nå.
 
 
Ett par kratrar.
 
Vi har bestigit en vulkan!!!
 
Vacker vy från toppen av en vulkan.
 
Gearing up!
 
 
I den starka motvinden kände man sig extremt sexig!
 
Här åker Matto!!

Vi åkte bil i strax över en timme och efter några korta förberedelser hikeade vi sen upp på strax under en timme. Det var sjukt blåsigt på toppen och man fick verkligen hålla i sina grejer för att de inte skulle blåsa bort. Vi klädde på oss alla våra gears, overall, skyddsglasögon och handskar, innan vi gick bort till kanten och ställde oss i kö för att åka pulka ner igen. Backen man åkte ner för ser inte så farlig ut på bilderna men var vinklad 45 grader så det kunde gå sjukt fort (rekordet låg på 95km/h eller dylikt). Jag var tredje person som åkte och det var så sjuuUuUuUuUuUUukt kul! Det skvätte stenar överallt och man var helt svart när man var klar men det var en sån kittlande upplevelse att åka pulka ner för en faktisk vulkan. 
 
När alla hade åkt var det bara sätta sig i bilen och åka hem igen, dagen efter började nämligen den otroligt långa resan mot Corn Islands.
2016, resor | | 20 kommentarer |

sorry not sorry


hej bloggy nu har du blivit bortprioriterad alldeles för länge men jag lever Pura Vida här nere och har ingen lust att lägga tid på att blogga, men har uppdaterat mitt facebookalbum och så småningom kommer jag nog ta tag i den här babyn också. 
2016, resor | | Kommentera |

En dag på stranden

Taggad på äventyr.
 
En som älskar Toña!
 
Strandbar!
 
Mmmmmmmmer toña.
 
Jag fick också dricka några.
 
Stranden.
 
På söndagen åt vi frukost och klädde på oss för att sen gå till busstationen för att ta bussen till stranden. Det var den första riktiga soldagen för mig så jag var aspepp! Vi åkte till stranden, promenerade runt lite och försökte rädda en fisk på torra land innan vi slog oss ner på en restaurang för att äta lite lunch. Jag åt jättegoda räkor och till det dagens första Toña! Efter att vi käkat gick vi vidare på upptäcksfärd och hittade en supermysig strandbar där vi satte oss och tog några öl. Efter det var det äntligen dags för lite strandhäng och badande, vågorna var stora så vi kunde slänga oss igenom de gång på gång. Det var himla kul men man blev sjukt trött efter ett tag så då var det upp på stranden för att läsa lite på en handduk. Efter ett par timmar på stranden var vi båda helt slut så vi åkte hem, köpte med oss lite mat och lagade middag. Efter det var det dags att sova! 
2016, resor | | Kommentera |
Upp