Dykcert!

Lunch med Matto på Tranquilo!
 
Ingen dålig utsikt..
 
De kommande tre dagarna kom att se rätt lika ut då jag höll på med min dukkurs. På måndagen vaknade jag tidigt för att gå till kursen medan Matto tog det lugnt på hostelet. Vi möttes för lunch någon gång mitt på dagen och jag berättade om allt intressant jag lärt mig, efter en redig vegoburgare gick jag tillbaka och gjorde olika prov för att lära mig allt viktigt jag var tvungen att kunna för att förhoppningsvis få dyka dagen efter. När jag var klar för dagen mötte jag upp Matto och vi gick för att äta middag med våra gringokompisar på våran favoritrestaurang. 
 
Två lyckliga tyskar efter en perfekt vegburgare och en brownie med glass. 
 
På tisdagen fick jag lära mig allt om min dykarutrustning och sen gå ut på mitt absolut första dyk! Det var sjukt kul, häftigt och underbart. Trodde helt ärligt att jag skulle tycka att det var jätteläskigt för tanken på att vara fast under en massa vatten där man inte kan andas eller överleva utan hjälp av en syretank skrämde mig rejält. Men älskade det, så fort man kommer ner under ytan försvinner alla andra bekymmer - min mensvärk kändes inte, tiden går dubbelt så fort och det är svårt att tänka på annat än det som händer där nere under ytan. Åt en snabb lunch efter första dyket och var nere under ytan igen efter bara en och en halv timme. Efter mina två dyk var det slut på dykkursen för dagen så jag promenerade hem, bytte om för kvällen och gick sen med Matto ner till Cafe Desideri. Där väntade två hungriga tyska tjejer som vi hade planerat en vegburgardate med! De hade provat vegburgaren tidigare och tyckte att den var så god att vi också var tvungna att prova, och god var den! Maten försvann sjukt fort och efter den otroligt goda burgaren beställde vi alla varsinn dessert som vi praktiskt taget inhalerade. Efter praktmiddagen gick vi trötta hem och la oss för att sova. 
 
 

Onsdagen 27/1 var det en stor dag, jag skulle nämligen skriva prov och dyka mitt sista dyk innan jag fick mitt dyk certifikat! Allt gick jättebra och innan vi ens hunnit käka lunch hade jag redan blivit certififierad och dykt mitt första dyk "själv". Vi såg så otroligt många fina fiskar; reef sharks, lionfish, angel fish, diverse olika humrar och min absolut bästa en havssköldpadda!!! Jag var så nöjd med hela upplevelsen att jag måste REKOMENDERA ALLA; ta era dykcert hos Dolphin Dive på Little Corn Island, om inte för den bra dykskolans skull gör det för att se den vackra ön. När allt var klart fick jag gå på lunch, var helt slut efter tre väldigt intensiva dagar i solen/havet så resten av dagen tog vi det väldigt lugnt. Vi åt middag på vår bästa restaurang, såg på Grey's Anatomy och somnade tidigt. 
2016, resor | | Kommentera |

Fullmoon party

 
Alex försökte få den perfekta instagrambilden..
 

Dagen efter började saker långsamt komma tillbaka till det normala, vi gick upp och åt frukost på vårt standard wifihak. Där hängde också våra kompisar så vi planerade dagen tillsammans med de innan vi gick hem igen för att duscha och göra oss iordning. Matto stannade kvar på hostelet medan jag gav mig ut på äventyr med våra vänner som bodde på andra sidan. Vi tog oss ut på upptäcksfärd runt ön, det var fortfarande stormigt och därför väldigt blåsigt men vi lyckades promenera runt merparten av ön på två timmar innan vi gav upp för att göra diverse olika saker. Jag gick för att käka lunch med Matto på El Bosque (vår favoritrestaurang) och efter att vi ätit gick vi tillbaka till vårt wifihak igen. 
 
 
David, Jan och Matto! 
 
Där planerade vi kvällen med våra kompisar och vid nio på
kvällen tog vi oss upp till ett hostel som heter Lighthouse för att gå på Fullmoon party! Vi drack billiga drinkar, fick färg målade i våra ansikten, dansade med Jersey Shore amerikaner och pratade med alla våra gringokompisar vi åkt ut till ön med. Vid ett stängde baren ner och vi skyndade hem så att jag skulle orka gå upp tidigt dagen efter för att starta min dykarutbildning.
2016, resor | | Kommentera |

Olycka

Matto vs selfiestick
 
Det regnade för första gången sen jag kom till Nicaragua.
 
Passade på att ta (bleka) selfies i morgonljuset.
 
Matto gillade inte vädret så han kokongade upp sig till en liten puppa.
 
Regnet ville aldrig sluta och det kändes väldigt passande en så sorgsen dag.
 
Okej!!
 
Vår andra dag på Corn blev snabbt en dålig dag, vi vaknade till regn och "kyla" vilket kändes lite tråkigt men efter att ha dragit oss i sängen framför Grey's drog vi ut för att äta lite mat. Nere på stranden var det en storm folksamling samlad och när vi slog oss ner på en restaurang fick vi höra att en av båtarna som skjutsar folk mellan öarna kapsejsat och att massa människor saknades. Det kändes så bisarrt att en av båtarna vi åkt med på väg ut till ön nu låg vänd uppochner ute på havet någonstans, att det lika gärna kunde varit vi på en av de båtarna. Vi tillbringade resten av kvällen med att uppdatera oss på vad som hänt ute på vattnet och fick till slut veta att en båt med ca 35 passagera vält, 13 passagerare hade drunknat (varav alla var från Costa Rica) och kaptenen från båten hade blivit tagen av polisen. Vi gjorde inte mycket annat än att äta middag resten av kvällen för vi blev alla väldigt deppiga efter olyckan.
2016, resor | | Kommentera |
Upp